Twee jaar en geen dag zonder boek

Meer dan honderd lezenswaardige boeken – met bijbehorende besprekingen, impressies, reflecties – later, maak ik graag nog eens de balans op. Samengevat kan ik stellen dat de voorbije twee jaar voor mij een intensieve verkenningstocht van de nuance geweest zijn en een voortdurende oefening in overgave aan literatuur en aan taal. Geruststellend is dat goede literatuur me onverminderd blijft plezieren, uitdagen, vormen, inspireren en aanzetten tot het schrijven erover.

Inspiratie vond ik in overvloed, en niet alleen in boeken. In even sterke mate is samenwerking een bron van inspiratie geweest. Samenwerking in de vorm van uitwisseling van leeservaringen, begeesterend van gedachten wisselen met schrijvers, vertalers en lezers, de fijne communicatie met toegewijde uitgevers, het enthousiasme, de nieuwsgierigheid en gulheid van lezers, de vruchtbare wisselwerking met andere bevlogen recensenten, de onmisbare kennis en kunde van onafhankelijke boekhandelaars en de attente dienstverlening van verdelers.

Zoveel schakels die samen een pracht van een netwerk gevormd hebben waar al wat met literatuur te maken heeft vrijelijk kan doorstromen! Ik ben er dankbaar voor en dat is de weg die ik met Geen dag zonder boek verder wil bewandelen: de weg van samenwerking, uitwisseling en wederzijdse inspiratie.

Toekomstperspectieven en ideeën zijn er ook. Ik denk bijvoorbeeld aan een mogelijke uitbreiding van de blog met gastrecensies en -essays. Ook wil ik meer ruimte creëren voor poëzie en nevenprojecten. Dit najaar verschijnt trouwens een recensie van mijn hand in Awater, het grootste literaire tijdschrift van Nederland. Voor mij persoonlijk een ijkpunt.

Graag wil ik al wie met interesse, openheid, betrokkenheid en welkome suggesties deze blog mee ondersteund heeft, van harte bedanken. Laat het volgend lees- en recensiejaar maar komen.

Elisabeth Francet / Geen dag zonder boek

2 gedachten over “Twee jaar en geen dag zonder boek

Voeg uw reactie toe

  1. Alweer twee jaar mogen we genieten van je inspirerende besprekingen van het mooiste wat literatuur ons brengt. Je ambitieuze plannen met deze blog maken me nieuwsgierig naar het derde jaar wat vandaag van start gaat.
    Gefeliciteerd Elisabeth en vervolg de weg die je bent ingeslagen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: